5.12.2013

Helppo elämä.

En käsitä miten kukaan voi tosissaan sanoa, että mun elämä on ollut helppoa. Äitini teki itsemurhan vain hetki isäni kuoleman jälkeen ja mä nostan kyllä hattua sellaiselle ihmiselle, joka vielä tollasten asioiden jälkeen voi sanoa, että oma elämä on helppoa. Tämä kyseinen henkilö on itse hiljattain saanut kuulla olevansa vakavasti sairas, enkä mä edes oleta ymmärtäväni miltä hänestä tuntuu. Mun mielestä on kuitenkin kohtuutonta alkaa mulle tiuskia tai varsinkaan vedota siihen, että mun elämäni on ollut niin helppoa.
 
Okei joo. Mä en (tietääkseni) ole vakavasti sairas enkä ole koskaan ollutkaan. Mä en ole elämässäni kokenut minkäänlaista väkivaltaa, mitä nyt joskus lapsina tapeltiin isosiskon kanssa. En myöskään ole koskaan eronnut vakavasta suhteesta tai kokenut mitään isoja parisuhteeseen liittyviä kriisejä. Enkä ole oikeastaan koskaan kärsinyt minkäänlaisista taloudellisista tms. ongelmista. Saattaa siis kieltämättä kuulostaa siltä, että mun elämäni on kuin ruusuilla tanssimista.
 
Mutta.
 
Mä olen elänyt puoli vuotta tietäen, että mun oma äitini hirtti itsensä. Kaksi vuotta sitten koin siihen astisen elämäni järkyttävimmän hetken, kun polisiit tulivat kotiimme kertomaan, että isäni on kuollut. Vieläkö kuulostaa yhtä ihanalta?
 
Vaikeudet mun elämässäni ovat kieltämättä vähän yksipuolisia. Ne liittyvät samaan asiaan ja kuten sanottu, en voi millään tietää miltä tuntuu esimerkiksi vaikka sairastua vakavasti. Mutta yhdenkään ihmisen tässä maailmassa ei tarvitse tulla mulle sanomaan, että mä olen päässyt helpolla ja mulla on helppo elämä.
 
En edes tiedä minkä takia otin kyseisen ihmisen puheet itseeni tällä tavalla, mutta voi luoja että mua suututti. Ihmiset osaavat olla kyllä välillä niin ajattelemattomia.

2 kommenttia:

  1. Ihan kamalaa! Miten joku voi tulla sanomaan noin..toki on kamalaa, jos on sairastunut vakavasti, mutta silti.. Huh huh. Uskon että suututtaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin aivan samaa, mutta meitä on niin moneen lähtöön ilmeisestikin :/

      Poista