6.11.2013

I will love you till the end of time.

Vanhempani kuolivat tietäen minun rakastavan heitä. Se on monesti ollut ainoa lohtu, mikä minulla on ollut päivinä, jolloin ikävä on ollut aivan liian suuri. Toisissa perheissä sanotaan päivittäin, että rakastetaan, toiset eivät sano sitä koskaan. Jokainen perhe on erilainen, samoin tietysti jokainen ihminen, eikä niiden sanojen sanominen ole kaikille helppoa. Olen kuitenkin itse äärimmäisen kiitollinen siitä, että meidän perheessä on pystytty ja haluttu sanoa ne sanat. Rakastan sinua.

En sano aina, sillä poikkeuksia toki löytyy, mutta lähes aina se rakkaus perheen sisällä on täysin itsestäänselvä asia. Ei sitä välttämättä tarvitse sanoa ja kaikki tietävät sen silti. Itse kuitenkin uskon, että minua olisi jäänyt häiritsemään ja vaivaamaan, mikäli en olisi pitkiin aikoihin ennen vanhempieni kuolemaa sanonut rakastavani heitä. Nyt voin olla varma siitä, että varsinkin äitini, joka päätti itse elämänsä, tiesi kuollessaan minun rakastavan häntä. Ei se varmasti äidilläni ollut mielessä siinä kohtaa, kun hän itsensä tappoi, mutta silti.
 
Isäni kuolema opetti minulle sen, ettei pitäisi koskaan jättää sanomatta asioita, jotka haluaa jollekulle sanoa. Riidat tulee selvittää ja ne positiivisetkin asiat kannattaa todella sanoa ääneen. Milloin tahansa voi koittaa se päivä, kun ei enää olekaan mahdollista sanoa niitä asioita. Kun on jo liian myöhäistä. Ei voikaan enää pyytää anteeksi pahoja sanojaan tai antaa jollekin toiselle anteeksi hänen tekojaan. Läheisen kuolemaan liittyy niin paljon erilaisia tunteita ja ajatuksia, etten itse ainakaan haluaisi joutua murehtimaan vielä kaiken lisäksi niitä asioita, jotka jäivät sanomatta.

4 kommenttia:

 1. Niin viisaita sanoja ja ajatuksia sulla. Isojen menetyksien kautta opit tietämään ja tajuamaan nuo asiat, joita paljon sua vanhemmatkaan ihmiset ei välttämättä tajua eikä osaa ääneen sanoa. Paljon jaksamista ja voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle! <3 Mielestäni jokaisen ihmisen olisi hyvä tiedostaa nuo asiat ja pystyä myös toimimaan niin :)

   Poista
 2. Hei, luin koko blogisi yhdeltä istumalta ja tuntuu kauhealta, kuinka sinulla on noin raskas lasti kannettavanasi. Olen todella pahoillani. Vaikutat viisaalta naiselta. Paljon voimia!
  Itkuusi yhtyen, Jona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti kommentistasi ja kauniista sanoistasi, olet ihana <3

   Poista