1.5.2014

Erilainen vappu.

Voin sanoa, että vuosi sitten tähän aikaan oli hieman erilainen olo. Raskauden takia en tietenkään voi juoda, mutta en usko, että mua olisi muutenkaan ihan samassa mittakaavassa kiinnostanut vapun juhliminen ja ryyppääminen tänä vuonna. Anton nukkuu darraansa pois ja kieltämättä on aika helpottavaa, kun en itse ole samassa tilanteessa. Mä olen pikkuhiljaa tajunnut paremmin ja paremmin, ettei alkoholi välttämättä muutenkaan ole mun juttu. Onhan humalassa oleminen yleensä ihan hauskaa, mutta seuraava päivä menee joka tapauksessa lähes aina "puolikuntoisena", vaikkei mitään kunnon darraa välttämättä olisikaan. Sen muisteleminenkin jo inhottaa mua. Lisäksi kaikki ne lukemattomat draamat, riidat ja ongelmat, joita humalaisessa kaveriporukassa aiheutuu lähes joka kerta, eivät oikein houkuttele.

Mä olen nyt raskauteni aikana ollut alkoholia nauttivien ystävieni seurassa monet kerrat eikä se, että mä litkin limsaa kun muut juo siideriä, todellakaan ole vaikuttanut siihen kuinka hauskaa mulla on. Okei, onhan se välillä vähän rasittavaa katsella humalaisia ihmisiä, kun itse on täysin selvä, mutta siihenkin täytyy vain osata suhtautua oikealla asenteella. En mä sano, ettenkö tulisi koskaan enää juomaan itseäni humalaan, mutta en mä koe siihen samanlaista tarvetta enää kuin vaikkapa vielä vuosi sitten. Viime vuoden kevät meni muutenkin aika pitkälti juhliessa ja alkoholia juodessa, että ehkä mä sain siitä tarpeekseni silloin. Kuka tietää.

Mä törmäsin myös yhteen aika mielenkiintoiseen ilmiöön eilen, kun menin kavereideni kanssa jossain vaiheessa iltaa baariin. Kyseessä ei ollut yökerho vaan ihan sellainen istuskelupaikka ja sinnekin me alunperin mentiin vain, koska haluttiin päästä vessaan. Jotenkin sinne tuli sitten jäätyä joksikin aikaa ja voi luoja miten jotkut ihmiset tuijottivat mua. Mun raskaus on siis jo ihan selkeästi nähtävissä ja se, että mä siellä baarissa istuin juoden cokista, oli ilmeisesti joidenkin mielestä todella, todella väärin. Miksen mä olisi saanut olla siellä? Miksi muhun luotiin niin paheksuvia ja tuomitsevia katseita? Mä en käsitä.

Erään ystäväni teoria tästä oli se, että baareissa ihmiset ovat humalassa ja voivat vaikka tönäistä mua siten, että kaadun ja vauvalle saattaa tapahtua jotain. Okei, onhan toi ihan mahdollista. Mutta ihan samalla tavalla noin voi käydä missä tahansa ja vaikka kukaan ei olisikaan humalassa. Mä voin myös kaatua itse ihan omia aikojani. Ymmärtäisin tuollaiset katseet paremmin, jos kyseessä olisi täyteen ahdettu yökerho ja haluaisin väen väkisin mennä tanssimaan kymmenien ihmisten keskelle. Ei mua ole koskaan tanssilattiallakaan kaadettu, mutta ei siellä voi välttyä tönimiseltä ja tuuppimiselta, enkä mä sellaiseen paikkaan tällä hetkellä menisikään. Eilinen tilanne oli kuitenkin ihan eri. Mä haluaisin oikeasti tietää mikä tossa oli niin "väärin", jotta pystyisin paremmin ymmärtämään näitä ihmisiä. Onko se toi mitä ystäväni sanoi vai ajattelevatko jotkut, ettei raskaana olevalla yksinkertaisesti ole mitään asiaa baariin?

Mun ilta oli kaikista katseista ja vilkuiluista huolimatta oikein onnistunut. Olin kahdentoista aikoihin jo kotona nukkumassa, ja nyt odottelen, että toi unikeko tuolta heräilee ja mä pääsen siivoamaan vaatekaappejani. Tämä vappu oli täysin erilainen kuin monet edelliset, mutta jostain kumman syystä mä itse asiassa pidin tämän vuoden vapusta paljon enemmän kuin niistä aiemmista :)

4 kommenttia:

 1. Katoin just jonkun ohjelman mis käsiteltiin tota et miks raskaana olevia katotaan baareissa pitkään vaikka he jois vettä. Pakko kyllä myöntää, että jos itse olisin juomassa jossain baarissa tai pubissa ja näkisin siellä raskaana olevan, niin voisin mielessäni miettiä että kai hän juo vain vettä.. Mutta musta kaikilla on oikeus mennä sinne viettämään iltaa ja pitämään hauskaa, selvinpäinkin :) Hyvää vappua sulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä sitä varmaan moni miettiikin, että mitähän kyseinen nainen siellä baarissa juo. Niin miettisin varmasti itsekin, jos tällaiseen tilanteeseen joutuisin. Kai se on vaan yleinen oletus, että kun baariin mennään niin siellä sitten myös nautitaan jotain alkoholipitoisia juomia ja ehkä jotkut sitten ajattelevat, että mitäs siellä raskaana oleva tekisi, kun ei voi juoda. Kovin herkästi ihmiset näyttävät luovan niitä paheksuvia katseita :/ Hyvää vappua sinnekin päin ja kiitos kommentista! <3

   Poista
 2. Ehkä tyhmä idea mut ehdotan kuitenkin! Ois kiva saada postausta siitä, millasta oli ku poliisit tuli kertomaan sun isän kuolemasta. Ymmärrän josset haluu muistella sitä ja kirjottaa siitä, mut ois jotenki mielenkiintosta tietää miten se koko tilanne eteni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollenkaan tyhmä idea, voin kirjoittaa aiheesta! :)

   Poista