3.4.2014

Epäreilu raskaus?

En edes tiedä miksi pahoitin niin mieleni eilen saamastani kommentista. Johtukoon sitten raskaudesta tai siitä, että olen vain herkkä ihminen, miten vain. Lopputulos on kuitenkin sama. Mä en vain voi käsittää, miten mun raskauteni on pois keneltäkään toiselta. Miten jotkut ihmiset ajattelevat, että ylipäätään jonkun onni on pois joltain toiselta? Kommentti kokonaisuudessaan kuului siis näin: "Ei pahalla mutta ootko koskaan miettiny miten epäreilau on, että tuut raskaaks vaikket tahdo ja toiset yrittää kuukausi ja vuosi tolkulla eikä onnaa..... En tajuu miten se meneeki aina tolleen..... Lapsen saa ne jotka sitä ei edes haluis välttämättä ei ainakaan niin paljoo kun ne jotka sitä on yrittäneet kauan ja jotka ei jaksais enään odottaa....."

Juuri siksi, että tässä maailmassa ja tässä maassa on monia ihmisiä, jotka ajattelevat vastaavanlaisesti tuon kyseisen kommentin lähettäjän kanssa, mä olen kiertänyt kaikki mahdolliset vauva- ja raskausfoorumit hyvin kaukaa. Mä en halua kuulla tuollaisia asioita, enkä mä tule jatkossakaan haluamaan. En nyt enkä sitten, kun lapseni on syntynyt. Aina löytyy joku, jonka mielestä teen jotain aivan väärin, jonka mielestä mun ei kuuluisi edes olla raskaana ja mun vauva kuuluisi jollekulle toiselle. Kun jokainen varmasti tajuaa sen, ettei ole olemassa mitään kiintiötä siihen kuinka monta niitä vauvoja syntyy vaikka vuoden aikana. Että joku ylempi taho jakelisi niitä sitten valitsemilleen henkilöille, ja mun raskauteni ottaisi sen raskauden mahdollisuuden pois joltakulta toiselta. Kun ei se mene noin. Mun raskaana olemiseni ei vaikuta mitenkään siihen, tuleeko joku toinen nainen raskaaksi vai ei. Ei mitenkään.

Mä ymmärrän täydellisen hyvin sen, että ihmistä, joka on pitkään yrittänyt saada lasta, mutta ei ole siinä onnistunut, alkaa harmittaa. En tiedä miltä se tuntuu, mutta mä voin kuvitella kuinka turhauttavaa se on. Helposti siinä varmaan katkeroituu, mutta ei se, että on muille ilkeä ja vähättelee toisten "oikeutta olla raskaana" millään tavalla nopeuta tai helpota sitä, että itse tulisi raskaaksi ja saisi sen lapsen. Se ei voi mitenkään helpottaa kenenkään oloa, että sen turhautumisen purkaa täysin ventovieraaseen ihmiseen, joka nyt on sattunut olemaan onnekkaampi kuin itse on.

Ja mitä tulee tuon kommentin kysymykseen - ei, en ole miettinyt kuinka epäreilua on, että mä tulin raskaaksi, vaikka joku toinen ei siinä onnistu monista yrityksistä huolimatta. On totta, että me ei Antonin kanssa mitään lasta yritetty hankkia, mutta asiat menivät kuten menivät ja nyt me sellaista odotetaan. Mutta nyt kun mä tota asiaa mietin niin ei, en näe siinä mitään epäreilua. Epäreilua on toki se, että joku ei tule raskaaksi, vaikka kuinka haluaisi ja toivoisi niin tapahtuvan. Se ei kuitenkaan ole epäreilua, että mä tulin raskaaksi, vaikka joku ei tule. Ne asiat eivät liity toisiinsa millään tavalla.

Kaiken lisäksi mä pyytäisin sinua, joka tuon kommentin lähetit, ajattelemaan hetken aikaa myös sitä, että mä olen elämässäni menettänyt niin paljon, että eikö olisi ihan senkin puolesta korkea aika munkin saada jotain hienoa, hyvää ja onnellista elämääni? Mä menetin vanhempani, mutta en mä silti mennyt kenellekään toiselle sanomaan, että on epäreilua kun sun vanhemmat on vielä elossa, vaikka mun kuoli. Okei, kyse ei ole täysin samasta asiasta, mutta pointin varmasti jokainen ymmärtää. Vanhempieni kuolema ei ollut kenenkään ulkopuolisen vika, joten miksi mä syyttelisin tai purkaisin omaa suruani ja turhautumistani varsinkaan kehenkään tuntemattomaan ihmiseen? Ihan samalla tavalla se ei ole millään tavalla mun syytäni, ettet sinä tai joku toinen tule raskaaksi, joten mä en ihan ymmärrä miksi mulle tuollainen kommentti lähetettiin.

6 kommenttia:

 1. Voi helvetti.. Tuli ihan omat muistot mieleen, samantapaset ihmiset syyllisti mua ihan helvetin pitkään sen jälkeen, ku tein abortin. Jouduin kuuntelee sitä kitinää, et: "mieti vähän, sä tapat lapses vaik jotkut ei ees tuu raskaaks" "mä tekisin mitä vaan et saisin lapsen ja sä teet abortin" -.- Miks tuntemattomien ihmisten elämään pitää puuttuu tolla lailla ja moralisoida toisen tekoja? Toivottavasti ton kommentoijan silmät avautu, edes pikkusen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kun ei joku aborttikaan kuulu kenellekään ulkopuoliselle millään tavalla... Harmi, että sullakin on noin ikäviä kokemuksia, kun ei se abortin teko välttämättä muutenkaan ole se kaikkein helpoin asia elämässä :/

   Poista
 2. Unohda koko kommentti. Jonkun katkeran ihmisen kommentti, joka ei muiden menetyksiä pysty ymmärtää vaan oma elämä ja omat surut tuodaan esille. Toki iso asia mutta voisi miettiä kenelle ja missä siitä " avautuu". Joten nauti raskauden tästäkin päivästä ihan hyvällä omallatunnolla ja tulevan äidin innolla!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi varmaan onkin vain unohtaa, tulee vain paha mieli tollaisia asioita miettiessä... :) Nautin ihan varmasi, kiitos sulle <3

   Poista
 3. Mä pystyn hyvin kuvittelemaan kuinka paljon sua ärsyttää ja suututtaa tollanen kommentti.. Paljon ihmisiä tulee raskaaks "vahingossa", mutta susta sentään huomaa että sä oikeesti odotat sitä lasta. Musta on niin älyttömän ihanaa että te saatte vauvan ja se vauva saa varmasti ihan parhaat vanhemmat! :) Sä oot ansainnu sen, että sun elämään tulee lisää iloa siitä pikkusesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä koko kommentti oli ennen kaikkea täysin turha, mutta ehkä jonkun mielestä on mukavaa saada jollekulle toisellekin paha mieli, jos sellainen on itselläänkin :/ Voi kiitos paljon kivasta kommentista, tuli tosi hyvä mieli tästä :) <3

   Poista